Nijjoarsveziede van de Zielrietzangers

Zaterdag 6 januari j.l. waren de leden van de Zielrietzangers met hun partners te gast bij Chris en Anja Boersma. Ze wensten elkaar veul zeegn ien’t nije joar en dronken daar een glaasje boerenjongens op. Buurman Jan en buurvrouw Roelie namen in een humoristische samenspraak het hele jaar door. Dat het molenaarsambacht op de Lijst van Immaterieel Erfgoed was geplaatst had hun zeer geraakt, zij stelden dan ook voor de leden Henk Huizinga en Fokko Padje, die beide bij de Molen Eva in Usquert zijn betrokken, daarvoor te eren. De buurlieden hadden daarvoor de nodige versierselen gemaakt en meegenomen, de heren kregen een veer, voor op de hoed of zo. Voorzitter Jan Luit spelde hun de daarbij behorende versierselen op.

Begeleid door buurvrouw Roelie zongen de Zielrietzangers nog een aantal liederen voor hun partners.

Het was een geslaagde en gezellige avond in de prachtige gelagkamer van Hotel de Landbouw.

Zie ook de fotopagina

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nijjoarsveziede van de Zielrietzangers

Kerstmarkt Dorpshuis Usquert 10 december 2017

Veel bezoekers waren er niet, toch hadden de standhouders en vrijwilligers van het Dorpshuis een mooie Kerstmarkt gemaakt. Alles zag er zeer verzorgd en gezellig uit. De code oranje waarschuwing heeft veel mensen doen besluiten thuis te blijven. De Zielrietzangers was bijna voltallig om een drietal optredens te verzorgen op de Kerstmarkt.

 

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Kerstmarkt Dorpshuis Usquert 10 december 2017

Visserskoor Zielrietzangers op de kerstmarkt in Usquert op 10 december 2017

Ook dit jaar verlenen de Zielrietzangers hun medewerking aan de gezellige kerstmarkt in het dorpshuis in Usquert. ’s Middags verzorgen ze drie optredens, de eerste om 13.45 uur.

klik op de foto voor een grotere afbeelding

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Visserskoor Zielrietzangers op de kerstmarkt in Usquert op 10 december 2017

BNN/VARA documentaire klaar

De ondergang van de van Imhoff is de titel van de documentaire, die in drie delen wordt uitgezonden bij BNN/VARA op de zondagen 10, 17 en 24 december 2018 om 20.15 op NPO2. Anouk, kleindochter van Herman Hoeksema ( kapitein van de van Imhoff) gaat samen met de Oostenrijkse Thomas Heindl naar het verhaal van de ondergang van de van Imhoff. Zij komt daarbij ook in Usquert waar de familie Hoeksema ook heeft gewoond. Jan Zuidema uit Usquert liet haar, zaterdag 29 oktober 2016, verschillende plaatsen zien waar de familie Hoeksema heeft gewoond. Bij de opnamen in Hotel de Landbouw zorgden de Zielrietzangers voor de couleur locale, zongen daarbij enkele liederen van hun repetoire.

Zie ook de aankondiging van BNN/VARA (klik hier)

Klik op de foto voor een vergroting.

Klik hier voor oorspronkelijk bericht.

Geplaatst in Diversen | Reacties uitgeschakeld voor BNN/VARA documentaire klaar

Video’s op de website

De video’s uit 2011 en 2005 zijn weer te zien op de website.

Toegevoegd is de videofilm van George Tokaya uit Usquert over de intocht van “Tocht om de Noord” in Usquert op 24 september 2017.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Video’s op de website

Jaco Schipperskoor Warffum met shantykoor “Oldtimer” van Borkum op 28 oktober a.s.

Onze vrienden van het Jaco Schipperskoor Warffum organiseren een gezellige shanty-avond op

ZATERDAG 28 OKTOBER 2017.

Als gastkoor hebben wij het bekende shantykoor “Oldtimer” uit Borkum (Duitsland) uitgenodigd.

LOCATIE: HET KERKGEBOUW AAN DE HOOFDSTRAAT 27 TE WARFFUM.

AANVANG 20.00 UUR.

Het kerkgebouw is open vanaf 19.15 uur.

U bent van harte welkom.

DE TOEGANG IS VRIJ !
(Na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten).

zie ook deze links: Jaco Schipperskoor  .

Shantykoor “Oldtimer”van Borkum

Geplaatst in Diversen | Reacties uitgeschakeld voor Jaco Schipperskoor Warffum met shantykoor “Oldtimer” van Borkum op 28 oktober a.s.

Welkom Zielrietzangers voor wandelaars Tocht om de Noord in Usquert

 

Het was prachtig weer en gezellig zondag 24 september 2017 op de Wadwerderweg in Usquert, 5000 wandelaars deden tijdens de Tocht om de Noord Usquert aan. Voor de voormalige brandweerkazerne werden ze welkom geheten door de Zielrietzangers. Het visserskoor uit Usquert liet de wandelaars genieten met een repertoire in het Grunnegs van liedjes over vissen, het Wad, het Hogeland en niet te vergeten vrouwen. Uit de enthousiaste reacties van de wandelaars bleek hun waardering, sommigen waagden zelfs een dansje. Van 11.00  tot 16.00 uur traden de Zielrietzangers op. De liedjes werden aangekondigd door Jaap Nienhuis, die een aantal wandelaars, waaronder burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond , interviewde. De burgemeester prees het initiatief van de Zielrietzangers.

Een enthousiast publiek

Klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Welkom Zielrietzangers voor wandelaars Tocht om de Noord in Usquert

Zielrietzangers waren bij de wielerronde ‘Rondom de bult van Usquert’

Tijdens de wielerronde ‘Rondom de bult van Usquert’ zorgden de Zielrietzangers met hun repertoire van liedjes over zee, vissen, het Wad, vrouwen en het Hogeland voor een goede sfeer. Ook voor hen was het een leuke ervaring om tijdens zo’n groot sportevenement op te treden.

Klik hier voor een impressie op Usquert.net.

Klik hier voor de foto’s op de website

foto Tjakko van der Veen

 

 

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Zielrietzangers waren bij de wielerronde ‘Rondom de bult van Usquert’

De Zielrietzangers zijn er bij in Usquert.

Op 17 september 2017 zingen de Zielrietzangers bij molen Eva. Tijdens de 49e wielerronde “Rond om de bult van Usquert” zullen zij het publiek vermaken met hun repertoire van liedjes over  het Wad, vissen, vrouwen, zeemansleven en het Hogeland.

Een week later verwelkomen zij de wandelaars van “Tocht om de Noord”, het visserskoor treedt  op 24 september 2017 op bij de voormalige brandweerkazerne aan de Wadwerderweg te Usquert.

 

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor De Zielrietzangers zijn er bij in Usquert.

Mooi optreden door Zielrietzangers op Noordpolderzijl

Helaas was het niet mogelijk, vanwege de harde- en frisse wind, buiten te zingen. Maar in de grote zaal van het Zielhoes was het gezellig. De Zielrietzangers startten hun seizoen zondagmiddag 20 augustus met een optreden in het Zielhoes. Voor een enthousiast publiek zongen zij een deel van hun uitgebreide repertoire van liedjes over het vissen over de Waddenzee, het zeemansleven, mooie vrouwen, Noordpolderzijl en het Hogeland. En dat alles in het Grunnegs op bekende melodieën. Jaap Nienhuis praatte het geheel op zijn eigen wijze aaneen.

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Mooi optreden door Zielrietzangers op Noordpolderzijl