Nijjoarsveziede van de Zielrietzangers

Zaterdag 6 januari j.l. waren de leden van de Zielrietzangers met hun partners te gast bij Chris en Anja Boersma. Ze wensten elkaar veul zeegn ien’t nije joar en dronken daar een glaasje boerenjongens op. Buurman Jan en buurvrouw Roelie namen in een humoristische samenspraak het hele jaar door. Dat het molenaarsambacht op de Lijst van Immaterieel Erfgoed was geplaatst had hun zeer geraakt, zij stelden dan ook voor de leden Henk Huizinga en Fokko Padje, die beide bij de Molen Eva in Usquert zijn betrokken, daarvoor te eren. De buurlieden hadden daarvoor de nodige versierselen gemaakt en meegenomen, de heren kregen een veer, voor op de hoed of zo. Voorzitter Jan Luit spelde hun de daarbij behorende versierselen op.

Begeleid door buurvrouw Roelie zongen de Zielrietzangers nog een aantal liederen voor hun partners.

Het was een geslaagde en gezellige avond in de prachtige gelagkamer van Hotel de Landbouw.

Zie ook de fotopagina

Dit bericht is geplaatst in verenigingsnieuws. Bookmark de permalink.