Nijjoaarsveziede 14 januari 2023

Zaterdagavond 14 januari 2023 kwamen de leden van de Zielrietzangers met hun partners bijeen in Hotel de Landbouw (bb) in Usquert om elkaar het goede toe te wensen voor het nieuwe jaar.

Voorzitter Jan Aldershof heette de aanwezigen welkom en bedankte Anja en Chris Boersema voor hun gastvrijheid. Een Nijjoarsveziede in de prachtige jachtweide van Hotel de Landbouw (bb) is een mooie traditie inmiddels. Ook een goede traditie was het uitnodigen door het bestuur van “buurvrouw en buurman”, een paar Usquerders, die met veel humor de belevenissen van Usquert en de rest van de wereld doornamen. Vooral buurman had gerekend op een koude jachtweide, de familie Boersema verwarmt de jachtweide echter met een houtkachel, voor buurman betekende dat steeds weer een laagje kleding verwijderen, iets waar hij al rekening mee had gehouden, elke trui was voorzien van een statement. In de samenvatting werd na ieder couplet met accordeon begeleiding van buurvrouw door de aanwezigen meegezongén “t Het nog nooit, nog nooit zo donker west,
of t wer altied wel weer licht” van Ede Staal. Na een groot applaus bedankte de voorzitter buurvouw met een bos bloemen en buurman met een presentje.

Uiteraard zongen de Zielrietzangers nog een aantal liedjes uit hun repertoire voor hun partners. Een gezellige en goed verzorgde avond.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nijjoaarsveziede 14 januari 2023

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor

Optreden in Hunsingoheerd Uithuizen op 16 november 2022

Voor het eerst in lange tijd weer een optreden van de Zielrietzangers in Usquert en dat smaakt naar meer. Met veel plezier en enthousiasme zong het bijna voltallige visserskoor uit Usquert voor een volle zaal. Aan de reacties te zien hebben de toehoorders genoten van het repertoire van liedjes over het Hogeland, de zee, het Wad en niet te vergeten de vrouwen en dat alles in het Gronings. Op verzoek werd de avond afgesloten met het Grunnegs Laid.

klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in Hunsingoheerd Uithuizen op 16 november 2022

Jacob ten Boer 1937-2022

Op zundag 19 juni 2022 is ons koorlid Jacob ten Boer overleden.

Jacob ten Boer was ain van oprichters van visserskoor Zielrietzangers ien 1995.

Hai wer op 11 november van dat joar siktoares, n functie dij hai vattien joar veur zien reken nam.

Boetendes was hai ain van laidjesvertoalers/schrievers. Zielrietzangers zingen allinneg ien t grunnings. Zo vertoalde Jacob laidjes oet spoans, engels en duuts. Sikkom dareg laidjes brocht hai ien w.o. Mien mooi Hoogelaand, Vroag aan de zee en Wolken wiend en wodder. Ook zong hai vaaier solo’s.

Veurdat Jacob van ‘Drees trekken ging’ was hai schoulmeester aan legere schoul/grondschoul ien Oskerd. Hai ston midden ient dörpsleven en was van n hail bult verains bestuurslid. Veur aal dat waark wer hai keuneklek onnerschaaiden en wer Lid ien Orde van Oranje-Nassau.

Zielrietzangers goan Jacob missen.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jacob ten Boer 1937-2022

Nieuwe bestuursleden Zielrietzangers

Op de jaarvergadering van de Zielrietzangers op 10 maart 2022 traden af Jan Luit (voorzitter) en Jan Hulsinga(secretaris). Tot nieuwe bestuursleden werden gekozen Jan Aldershof en Ariean de Bie. Samen met Johan Wieringa en Siep van der Zwaag vormen ze het nieuwe bestuur van de Zielrietzangers.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe bestuursleden Zielrietzangers

Repetitie 10 februari 2022 gaat niet door

We wilden vol goede moed weer beginnen, helaas moesten we wegens Covid toch besluiten de repetitie af te gelasten. We hopen dat de repetitie van 24 februari 2022 kan doorgaan.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Repetitie 10 februari 2022 gaat niet door

We kunnen weer repeteren.

Donderdag 10 februari 2022 om 18.30 uur gaan de repetities van de Zielrietzangers weer van start. De coronaregels zijn nog streng maar met meer ruimte kunnen we op een veilig mogelijke manier weer gaan zingen.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor We kunnen weer repeteren.

Goede wensen

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Goede wensen

Voorlopig geen repetities meer

Helaas moet we de repetities in ieder geval tot 14 januari 2022 stoppen.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Voorlopig geen repetities meer

De Zielrietzangers gaan weer repeteren

Donderdag 7 oktober a.s. beginnen de Zielrietzangers weer te reperteren. Ruim anderhalf jaar stopten de repetities in verband met corona. We zijn blij weer vol goede moed te beginnen. Uiteraard zijn nieuwe zangers donderdag in even weken van 18.30 tot 19.30 van harte welkom in het Dorpshuis te Usquert.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor De Zielrietzangers gaan weer repeteren