Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Een mooi optreden voor bewoners en familie van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren, op de warme zaterdagmiddag van 29 juni 2019 trokken de Zielrietzangers van Usquert naar Drente. Ook voor de zangers een gezellig optreden voor een kleine groep toehoorders. Jaap Nienhuis was spreekstalmeester. Dat de Zielrietzangers uitsluitend in het Grunnegs zingen was voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek geen probleem, Drents en Gronings hebben veel van elkaar.

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019

.

Op 1 juni 2019 zijn de Zielrietzangers afgereisd naar Delfzijl om op te treden ter opluistering van de KeerWeer Doag’n in de Poststraat.
Ondanks het geringe aantal zangers (door verschillende oorzaken waren we met 17 man sterk) konden we weer spreken van een geslaagd optreden, Syb Jongsma en Fokke Padje stonden garant voor de begeleiding en Willem Kiewiet trad op als “spreekstalmeester”.

We hebben twee blokjes gezongen, die wat ingekort moesten worden om wat tijd betreft niet in het gedrag te komen met de “Waddenwichter” uit Pieterburen en “Shanty Rolde”.
De publieke belangstelling hield in het begin niet over, maar in de loop van ons optreden trok dit behoorlijk bij en kwam de stemming er goed in. Wederom een optreden, waar we met plezier op terugkijken.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019

Optreden bij Innersdijk op 25 mei 2019.

Op 25 mei 2019 hebben de Zielrietzangers opgetreden voor de bewoners van Innersdijk in Ten Boer.
In het begin was het even spannend door de late aankomst van onze technicus, maar door het improvisatievermogen van een aantal zangers hebben we daar een provisorische mouw aan weten te passen. Helemaal toen onze technicus toch arriveerde kwam alles toch goed. We hebben twee blokjes gezongen, waarbij Jan Zuidema één en ander aan elkaar gepraat heeft.
Om vier uur moesten we het optreden stoppen in verband met verplichtingen elders van onze accordeonist bij dit gebeuren.
Het was een geslaagd optreden. Het publiek heeft zichtbaar genoten.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij Innersdijk op 25 mei 2019.

Optreden bij de viering van bevrijdingsdag en braderie op 5 mei 2019 in Usquert.

Op 5 mei 2019 hebben de Zielrietzangers opgetreden ter opluistering van de Bevrijdingsdag en de braderie 2019.
We hadden er vooraf een hard hoofd in, of dit optreden wel een succes zou worden. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar de zangers zijn niet van suiker en hebben een luw plekje gevonden bij molen Eva.
De belangstelling van het publiek viel ondanks de kou mee, maar toen er een regenbui dreigde liet het publiek het toch afweten en zijn de accordeons, die niet van regenwater houden, ingepakt.
Al met al konden we toch spreken van een geslaagd optreden, ook al omdat we bezoek kregen van een ploeg van RTV-Noord. De Zielrietzangers hebben met het nummer “Ik kom van Ziel” een aflevering van “Expeditie Grunnen” afgesloten.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij de viering van bevrijdingsdag en braderie op 5 mei 2019 in Usquert.

Beno Rozeboom overleden.

Ons bereikte het droevige bericht dat onze oud accordeonist Beno Rozeboom 17 april 2019 is overleden. Beno was tot november 2016 trouw accordeonist van de Zielrietzangers, samen met Herman Hopma Zijlema en Jacob van der Molen vormde hij vele jaren het begeleidingstrio van het visserskoor uit Usquert. Beno sloeg alleen bij hoge uitzondering een repetitie of optreden over, de Zielrietzangers konden altijd op hem rekenen.

We wensen zijn vriendin en zijn en haar kinderen sterkte met dit verlies.

Jan Luit, voorzitter Zielrietzangers

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Beno Rozeboom overleden.

Veel publiek bij optreden Zielrietzangers bij de Burcht in Hoogezand op dinsdag 12 februari 2019

Met veel plezier zongen de Zielrietzangers voor het enthousiaste publiek in Hoogezand. Ze lieten de aanwezigen veel mooie liedjes horen uit hun uitgebreide Groninger repertoire.

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Veel publiek bij optreden Zielrietzangers bij de Burcht in Hoogezand op dinsdag 12 februari 2019

Nijjoarswens Zielrietzangers

De Zielrietzangers oet Oskerd winzen joe goie Kerstdoagen, een gezellige oldjoarsoavend en veul hail en zeegn ien 2019.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nijjoarswens Zielrietzangers

TEAM ZIELRIETZANGERS WON PRIJS IN PUBQUIZ OP 14 DECEMBER 2018

Helaas was het een gedeelde prijs en bovendien de poedelprijs. Samen met het team van de Christen Unie eindigden de Zielrietzangers op de laatste plaats  met 50 punten. De organisatie had een quiz samengesteld met 100 vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen, o.a. vragen over films, tv-programma’s, moderne muziek en dat waren nou net de onderwerpen waar de ploeg van de Zielrietzangers zich niet op hadden voorbereid. Het team werd gevormd door P.T. Bierema, K. Kooy, J.P. Nienhuis, F. Padje gesteund door J. Jansen later aangevuld met J. Luit.

De pubquiz vond plaats in de op Roakeldais hal te Warffum in het kader van Adieu Eemsmond.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor TEAM ZIELRIETZANGERS WON PRIJS IN PUBQUIZ OP 14 DECEMBER 2018

Kerstmarkt Dorpshuis Usquert

Ook dit jaar liet het visserskoor de Zielrietzangers zich horen met hun  Gronings repertoire.

In het gezellige en mooi aangeklede dorpshuis konden de bezoekers genieten van de mooie liedjes over het Wad, de vrouwen, het vissen en alles wat een waddenvisser zoal bezig houdt. 

Klik voor de foto’s op deze link.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kerstmarkt Dorpshuis Usquert

Gezellige middag met de Zielrietzangers in het Hippolytushoes te Middelstum, 13 oktober 2018

De Vereniging voor Volksvermaken Middelstum bezorgde een vijftigtal bewoners van het Hippolytushoes en Middelstum een gezellige middag in het Hippolytushoes op zaterdag middag 13 oktober 2018. VVVM nodigde het visserskoor de Zielrietzangers uit Usquert uit voor een optreden. Dit koor staat garant voor een mooi optreden met liedjes over vissen op het Wad, het mooie Hoogeland, Vrouwen en alles wat een visserman bezig houdt. Zij doen dat allemaal in het Grunnegs.

Klik hier voor de foto’s

Ook video’s werden er gemaakt, klik hier.

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezellige middag met de Zielrietzangers in het Hippolytushoes te Middelstum, 13 oktober 2018