Nieuwjaarsbijeenkomst Dorpsvereniging EMS Ruischerbrug op 5 januari 2020

Dorpsvereniging EMS (Ruischerwaard, Ruischerbrug, Klein Harkstede en Noorddijk) organiseerde op 5 januari 2020 een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. De Zielrietzangers uit Usquert traden op met een keuze uit hun uitgebreide repertoire van liedjes over vissen op de waddenzee, het zeemansleven, de vrouwen, het Hogeland, en dat alles in het Gronings. Ze sloten hun optreden op verzoek af met het Grunnegs Laid.

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarsbijeenkomst Dorpsvereniging EMS Ruischerbrug op 5 januari 2020

Mosselfeest in Pieterburen, 15 september 2019

Pieterburen viert het begin van het Mosselseizoen groots. De Zielrietzangers zorgden samen met het Smartlappenkoor uit Zoutkamp en het Ainrommer Shantykoor voor de muzikale omlijsting. Het publiek genoot van de diverse optredens. Tussen de optredens door genoten ook de koorleden van de heerlijke mosselen.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Mosselfeest in Pieterburen, 15 september 2019

Huize st. Franciscus in Veendam op 10 september 2019

Op dinsdag 10 september 2019 traden de Zielrietzangers op voor de bewoners van huize st. Franciscus in Veendam. In de prachtige ronde aula genoten de toehoorders van het uitgebreide repertoire van het visserskoor uit Usquert. Dat alle liedjes van de Zielrietzangers in het Gronings worden de gezonden is ook in Veendam geen probleem.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Huize st. Franciscus in Veendam op 10 september 2019

Start seizoen 2019/2020 van de Zielrietzangers uit Usquert

De Zielrietzangers startten het seizoen 2019/2020 met een mooi optreden voor het publiek bij het Zielhoes op Noordpolderzijl. De Zielrietzangers ontlenen hun naam aan deze plek, hier ligt immers het Ziel (sluis) dat toegang geeft naar het Riet (vaargeul) naar het Wad.

Na het optreden genoten de zangers met hun partners van een drankje in het gezellige Zielhoes.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Start seizoen 2019/2020 van de Zielrietzangers uit Usquert

Gezamenlijk optreden op Noordpolderzijl op 7 juli 2019

Samen met Jaco Schipperskoor uit Warffum, Doekegat Piratenkoor uit Uithuizermeeden gaven de Zielrietzangers uit Usquert een mooi concert voor een talrijk publiek. De koren uit de voormalige gemeente Eemsmond lieten prachtige liederen horen uit hun repertoire.

Een gezellige happening op een uniek plekje op het Hogeland.

Noordpolderzijl

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezamenlijk optreden op Noordpolderzijl op 7 juli 2019

Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Een mooi optreden voor bewoners en familie van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren, op de warme zaterdagmiddag van 29 juni 2019 trokken de Zielrietzangers van Usquert naar Drente. Ook voor de zangers een gezellig optreden voor een kleine groep toehoorders. Jaap Nienhuis was spreekstalmeester. Dat de Zielrietzangers uitsluitend in het Grunnegs zingen was voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek geen probleem, Drents en Gronings hebben veel van elkaar.

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019

.

Op 1 juni 2019 zijn de Zielrietzangers afgereisd naar Delfzijl om op te treden ter opluistering van de KeerWeer Doag’n in de Poststraat.
Ondanks het geringe aantal zangers (door verschillende oorzaken waren we met 17 man sterk) konden we weer spreken van een geslaagd optreden, Syb Jongsma en Fokke Padje stonden garant voor de begeleiding en Willem Kiewiet trad op als “spreekstalmeester”.

We hebben twee blokjes gezongen, die wat ingekort moesten worden om wat tijd betreft niet in het gedrag te komen met de “Waddenwichter” uit Pieterburen en “Shanty Rolde”.
De publieke belangstelling hield in het begin niet over, maar in de loop van ons optreden trok dit behoorlijk bij en kwam de stemming er goed in. Wederom een optreden, waar we met plezier op terugkijken.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019

Optreden bij Innersdijk op 25 mei 2019.

Op 25 mei 2019 hebben de Zielrietzangers opgetreden voor de bewoners van Innersdijk in Ten Boer.
In het begin was het even spannend door de late aankomst van onze technicus, maar door het improvisatievermogen van een aantal zangers hebben we daar een provisorische mouw aan weten te passen. Helemaal toen onze technicus toch arriveerde kwam alles toch goed. We hebben twee blokjes gezongen, waarbij Jan Zuidema één en ander aan elkaar gepraat heeft.
Om vier uur moesten we het optreden stoppen in verband met verplichtingen elders van onze accordeonist bij dit gebeuren.
Het was een geslaagd optreden. Het publiek heeft zichtbaar genoten.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij Innersdijk op 25 mei 2019.

Optreden bij de viering van bevrijdingsdag en braderie op 5 mei 2019 in Usquert.

Op 5 mei 2019 hebben de Zielrietzangers opgetreden ter opluistering van de Bevrijdingsdag en de braderie 2019.
We hadden er vooraf een hard hoofd in, of dit optreden wel een succes zou worden. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar de zangers zijn niet van suiker en hebben een luw plekje gevonden bij molen Eva.
De belangstelling van het publiek viel ondanks de kou mee, maar toen er een regenbui dreigde liet het publiek het toch afweten en zijn de accordeons, die niet van regenwater houden, ingepakt.
Al met al konden we toch spreken van een geslaagd optreden, ook al omdat we bezoek kregen van een ploeg van RTV-Noord. De Zielrietzangers hebben met het nummer “Ik kom van Ziel” een aflevering van “Expeditie Grunnen” afgesloten.

Siep van der Zwaag

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij de viering van bevrijdingsdag en braderie op 5 mei 2019 in Usquert.

Beno Rozeboom overleden.

Ons bereikte het droevige bericht dat onze oud accordeonist Beno Rozeboom 17 april 2019 is overleden. Beno was tot november 2016 trouw accordeonist van de Zielrietzangers, samen met Herman Hopma Zijlema en Jacob van der Molen vormde hij vele jaren het begeleidingstrio van het visserskoor uit Usquert. Beno sloeg alleen bij hoge uitzondering een repetitie of optreden over, de Zielrietzangers konden altijd op hem rekenen.

We wensen zijn vriendin en zijn en haar kinderen sterkte met dit verlies.

Jan Luit, voorzitter Zielrietzangers

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Beno Rozeboom overleden.