Optreden in Zorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 15 november 2023

Woensdag 15 november hebben de Zielrietzangers uit Usquert een optreden verzorgd in Zorgcentrum Mozaïek, een zorginstelling in Zuidlaren. De toeschouwers genoten met volle teugen van de vrolijke liedjes, bekende melodieën voorzien van een eigen tekst. We zongen driemaal een stuk of zes liedjes, onderbroken door een kleine pauze. Na het afsluitende liedje op de melodie van Vera Lynn’s nummer ‘Wie zain mekoar weer’ zongen we nog als toegift het nummer ‘Vroag aan de zee’.

Klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in Zorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 15 november 2023

Optreden in Maartenshof in Groningen op 5 november 2023

Zondag 5 november hebben de bijna voltallige Zielrietzangers uit Usquert een optreden verzorgd in Maartenshof, een zorginstelling in de stad. Het werd wederom een fantastisch optreden, het publiek genoot met volle teugen van de vrolijke liedjes over de Waddenzee, het Hogeland, het vissersbestaan en niet te vergeten de vrouwen. Dit alles aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Jaap Nienhuis. Als toegift werd, op verzoek, het Grönnens Laid gezongen.

Klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in Maartenshof in Groningen op 5 november 2023

Optreden in het Dorpshuis in Usquert op 2 november 2023

Donderdag 2 november heeft de FNV in het Dorpshuis een dag georganiseerd voor hun jubilarissen. Deze dag is opgevrolijkt door een optreden van de Zielrietzangers uit Usquert. Twee maal een stuk of 7 liedjes, dit alles onder de muzikale begeleiding van Jacob van der Molen, Anja van der Veen en Fokko Padje.

Klik hier voor meer foto’s
Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in het Dorpshuis in Usquert op 2 november 2023

Optreden in de Hoofdstraat Winsum ter gelegenheid van Poffert Wedstrijd en streekmarkt op 23 september 2023

Op uitnodiging van Johan v.d. Beek van het Kaas- en Notenhuysch Winsum deed het visserskoor de Zielrietzangers uit Usquert ’s middag 3 optredens. Na een fikse regenbui vermaakten de zangers hun publiek met liedjes over het Hogeland, de Wadden, het vissen en niet te vergeten de vrouwen. Allemaal liedjes op vaak bekende melodieën maar met eigen teksten in het Gronings en dat allemaal aaneen gepraat door Jaap Nienhuis.

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in de Hoofdstraat Winsum ter gelegenheid van Poffert Wedstrijd en streekmarkt op 23 september 2023

Optreden Zielrietzangers voor bewoners van de Mieden in Uithuizermeeden op 21 september 2023

De Zielrietzangers treden graag op in Uithuizermeeden, deze keer een lustrum de 5e keer in de Mieden. Ook deze keer weer voor een leuk publiek dat zichtbaar genoot van het enthousiaste gezang van het visserskoor uit Usquert, vrolijk zongen ze over het Wad, het Hogeland en hun leven als vissersman en zeeman. De muzikale begeleiding was in goede handen van Jacob van der Molen, Fokko Padje en Anja van der Veen.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden Zielrietzangers voor bewoners van de Mieden in Uithuizermeeden op 21 september 2023

Seizoenopening van de Zielrietzangers op Noordpolderzijl op 17 september 2023

Half september weet je nooit of je ook buiten kunt optreden. De opbouwploeg van de Zielrietzangers, aangekomen bij het Zielhoes te Noordpolderzijl stond voor een moeilijke keuze. Af en toe druppelde het namelijk. Gastvrouw Tessa maakte de keus makkelijk. Ze bood een gerieflijke plek binnen. Immers de zeebonken van de Zielrietzangers zijn zout- en zoetwaterbestendig maar de accordeons van Anja en Jacob niet.

Het twijfelachtige weer was de reden dat de hoeveelheid publiek beperkt was. Maar ook bij publiek telt de kwaliteit. Het werd een echt gezellige voorstelling,vooral door de enorme inzet van Jaap, die alle oneffenheden van de dag met zijn humor gladstreek. Het publiek, niet weinig aangevuurd door een aantal zeer hoorbaar aanwezige partners van de ZRZ was zeer enthousiast en het ging zeer tevreden naar huis.

Het bestuur verhoogde de gezelligheid door de goede afloop een beetje te vieren. Ze bestelde bitterballen en de bijbehorende bitter. Dat doet de zeeman goed.

Ariean de Bie

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Seizoenopening van de Zielrietzangers op Noordpolderzijl op 17 september 2023

Optreden in Zielhoes in Noordpolderzijl op 17 september 2023

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in Zielhoes in Noordpolderzijl op 17 september 2023

Optreden in Alegunda Ilberi in Bedum op 30 juni 2023

De bijna voltallige Zielrietzangers uit Usquert hebben voor een heel erg enthousiast publiek met veel plezier opgetreden in de grote ontvangshal van het zorgcentrum Alegunda Ilberi. Terwijl het publiek genoot van een hapje en een drankje kwamen de bekende liedjes over de waddenzee, vrouwen en het Hogeland voorbij.

Klik hier voor meer foto’s

Klik hier voor video “Vissn op de Wadd’nzee”

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in Alegunda Ilberi in Bedum op 30 juni 2023

Optreden in brinkhotel in Zuidlaren op 5 juni 2023

De Zielrietzangers uit Usquert hebben met veel plezier in een mooie zaal in het brinkhotel opgetreden voor een enthousiast publiek. Ze hebben onder het genot van een drankje genoten van de liedjes over het Hogeland, het wad en de zee.

klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden in brinkhotel in Zuidlaren op 5 juni 2023

Optreden op de braderie in Usquert op 5 mei 2023

De Zielrietzangers hebben op bevrijdingsdag 5 mei 2023 opgetreden op de braderie in Usquert.
Over belangstelling hadden de zangers niet te klagen. De bekende liedjes over havens, vrouwen, vissen en Groningen kwamen allemaal voorbij. Het optreden is vroegtijdig gestopt omdat er erg slecht weer op komst was. Al met al konden we toch spreken van een geslaagd optreden.

Klik hier voor meer foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden op de braderie in Usquert op 5 mei 2023