Videofilm VV Usquert van 13 mei 1995 met optreden Zielrietzangers

Op 13 mei 1995 vierde de VV Usquert hun 75 jarig jubileum. Op deze feestavond traden veel talenten uit Usquert op met toneel, muziek, zang enz. Een groepje mannen zongen onder aanvoering van Jacob van der Molen wat zeemansliederen, dit optreden was aanleiding om op 11 november 1995 op Noordpolderzijl de Zielrietzangers op te richten.

Van deze feestavond is een prachtig videoverslag gemaakt, verkrijgbaar op een VHS Band. Mogelijkheden deze band af te spelen zijn er niet zoveel meer, daarom is de Videofilm van het 75 jarig lustrumfeest van de VV Usquert nu op YouTube gezet, de link is https://youtu.be/PM_ba9sqdzk. Een prachtig en nostalgisch beeld van een feestavond 25 jaar geleden.

Een impressie

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Videofilm VV Usquert van 13 mei 1995 met optreden Zielrietzangers

Repetities tot nader order opgeschort

In de ledenvergadering van gisteravond 12 maart 2020 is besloten dat de Zielrietzangers tot nader order niet repeteren, de wekelijkse repetities op donderdagavond vervallen voorlopig. Dit in het kader van het inperken van de kans op verspreiding van het coronavirus. De meeste leden van het visserskoor behoren tot de groep ouderen, ook hebben sommigen familieleden die kwetsbaar zijn. In maart en april zijn er geen optredens gepland.

Geplaatst in verenigingsnieuws | Reacties uitgeschakeld voor Repetities tot nader order opgeschort

Vliethoven in Delfzijl op 28 januari 2020

De bewoners en begeleiders genoten dinsdagavond 28 januari 2020 van een mooi optreden van het visserskoor de Zielrietzangers uit Usquert. Het koor zong een aantal liedjes uit hun uitgebreide repertoire van liedjes over het Hogeland, de Waddenzee, de vrouwen, het vissen en het zeemansleven. Het deed de koorleden goed dat ze zagen dat hun toehoorders genoten. Op verzoek werd het optreden besloten met het zingen van het Grunnegs laid.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Vliethoven in Delfzijl op 28 januari 2020

Nieuwjaarsbijeenkomst Dorpsvereniging EMS Ruischerbrug op 5 januari 2020

Dorpsvereniging EMS (Ruischerwaard, Ruischerbrug, Klein Harkstede en Noorddijk) organiseerde op 5 januari 2020 een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. De Zielrietzangers uit Usquert traden op met een keuze uit hun uitgebreide repertoire van liedjes over vissen op de waddenzee, het zeemansleven, de vrouwen, het Hogeland, en dat alles in het Gronings. Ze sloten hun optreden op verzoek af met het Grunnegs Laid.

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarsbijeenkomst Dorpsvereniging EMS Ruischerbrug op 5 januari 2020

Mosselfeest in Pieterburen, 15 september 2019

Pieterburen viert het begin van het Mosselseizoen groots. De Zielrietzangers zorgden samen met het Smartlappenkoor uit Zoutkamp en het Ainrommer Shantykoor voor de muzikale omlijsting. Het publiek genoot van de diverse optredens. Tussen de optredens door genoten ook de koorleden van de heerlijke mosselen.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Mosselfeest in Pieterburen, 15 september 2019

Huize st. Franciscus in Veendam op 10 september 2019

Op dinsdag 10 september 2019 traden de Zielrietzangers op voor de bewoners van huize st. Franciscus in Veendam. In de prachtige ronde aula genoten de toehoorders van het uitgebreide repertoire van het visserskoor uit Usquert. Dat alle liedjes van de Zielrietzangers in het Gronings worden de gezonden is ook in Veendam geen probleem.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Huize st. Franciscus in Veendam op 10 september 2019

Start seizoen 2019/2020 van de Zielrietzangers uit Usquert

De Zielrietzangers startten het seizoen 2019/2020 met een mooi optreden voor het publiek bij het Zielhoes op Noordpolderzijl. De Zielrietzangers ontlenen hun naam aan deze plek, hier ligt immers het Ziel (sluis) dat toegang geeft naar het Riet (vaargeul) naar het Wad.

Na het optreden genoten de zangers met hun partners van een drankje in het gezellige Zielhoes.

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Start seizoen 2019/2020 van de Zielrietzangers uit Usquert

Gezamenlijk optreden op Noordpolderzijl op 7 juli 2019

Samen met Jaco Schipperskoor uit Warffum, Doekegat Piratenkoor uit Uithuizermeeden gaven de Zielrietzangers uit Usquert een mooi concert voor een talrijk publiek. De koren uit de voormalige gemeente Eemsmond lieten prachtige liederen horen uit hun repertoire.

Een gezellige happening op een uniek plekje op het Hogeland.

Noordpolderzijl

klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezamenlijk optreden op Noordpolderzijl op 7 juli 2019

Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Een mooi optreden voor bewoners en familie van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren, op de warme zaterdagmiddag van 29 juni 2019 trokken de Zielrietzangers van Usquert naar Drente. Ook voor de zangers een gezellig optreden voor een kleine groep toehoorders. Jaap Nienhuis was spreekstalmeester. Dat de Zielrietzangers uitsluitend in het Grunnegs zingen was voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek geen probleem, Drents en Gronings hebben veel van elkaar.

Klik hier voor de foto’s

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Gezellig optreden voor de bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren op 29 juni 2019.

Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019

.

Op 1 juni 2019 zijn de Zielrietzangers afgereisd naar Delfzijl om op te treden ter opluistering van de KeerWeer Doag’n in de Poststraat.
Ondanks het geringe aantal zangers (door verschillende oorzaken waren we met 17 man sterk) konden we weer spreken van een geslaagd optreden, Syb Jongsma en Fokke Padje stonden garant voor de begeleiding en Willem Kiewiet trad op als “spreekstalmeester”.

We hebben twee blokjes gezongen, die wat ingekort moesten worden om wat tijd betreft niet in het gedrag te komen met de “Waddenwichter” uit Pieterburen en “Shanty Rolde”.
De publieke belangstelling hield in het begin niet over, maar in de loop van ons optreden trok dit behoorlijk bij en kwam de stemming er goed in. Wederom een optreden, waar we met plezier op terugkijken.

Siep van der Zwaag

Geplaatst in optredens | Reacties uitgeschakeld voor Optreden bij “Keerweer Doag’n Delfzijl op 1 juni 2019